"LA TRANSICIÓ" AL CASAL JAUME I

   Certament és increïble com el Casal Jaume I tira endavant sense gairebé gastar-se un cèntim. Afortunadament, la bona voluntat de la gent que hi participa fa possible mantindre el foc encés. Ningú no podrà dir que al Casal es balafien els diners. En canvi, idees no en falten. Posar en contacte Gandia i Oliva i superar l'antiga relació d'amor-odi va ser un plantejament lluminós. Parlar de la transició democràtica i presentar un volum fet per gent al voltant de la trentena, també és un encert.
   Realment em van agradar molt les intervencions dels qui estaven a la taula, sobretot les de Facund Puig i Ferran Argilés. Tots dos van saber entaular un diàleg d'alçada entre els qui es troben a la trinxera política i alguns dels que treballen a la universitat. Facund va saber plantejar els neguits dels qui treballen i esperen veure els fruits des d'una 'altra' manera de fer política. El Ferran va tenir la humilitat pròpia dels qui realment saben que no en sabem mai prou i va renunciar a pontificar sol·lucions que, molt sovint, s'han provat inviables en una societat, la nostra, la valenciana, fortament identificada amb Espanya i procliu a seguir banderes dretanes.
   No obstant això, la creativitat de molts, la capacacitat organitzativa de festers, societats musicals i la sensibilitat de molta gent ens hauran de donar la fe i la força per continuar construint un país sense caure en l'escepticisme immobilitzador i claudicant.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

EL MISTERI DE L'ARBRE, DE RAUSELL

LES TREBALLADORES DE LA LOMBARD