TURISME I CULTURA

Sembla que aquest estiu no podrem gaudir de les exposicions i les carpes que tradicionalment muntava ‘La Caixa’ a la vora sud del port de Gandia. Per a mi i la meua família era sempre un ‘comboi’ visitar-la i ho féiem, de vegades, més d’una volta. Era un plaer veure tanta gent visitant altres èpoques, interessant-se i encuriosint-se pel saber: perquè els dissenyadors de ‘La Caixa’, la veritat, saben fer atractius els grans temes, com ara els orígens i l’evolució de l’espècie humana; o acostar-se al món musulmà i els seus flaires. Enguany, sembla, el tema era la constitució de la ‘parla’ entre els humans.
No vull pensar mal del perquè enguany no s’ha seguit amb un costum que era indubtablement exitós i amb un cost mínim per a les arques municipals. Però sí m’agradaria remarcar que el turisme i la cultura local haurien de signar una aliança important, lluny d’exclusions mútues. Ben és cert que hi ha un sector de turistes o visitants que busquen l’arena de la platja i la diversió sense més pretensions. Però nosaltres, els gandians, sí hauríem de tenir-les. També és igualment cert que la marca i la imatge d’una ciutat no es crea en dos dies però és un factor important d’atractiu. Si nosaltres els gandians ens creiem una ciutat dels clàssics i una ciutat culta, ho acabarem sent. Perquè ens sentirem identificats amb els nostres valors, amb la nostra cultura –també culinària- i sabrem comunicar-ho fàcilment als nostres visitants. Si creem uns circuits de centres visitables, atractius per a nosaltres, també ho seran per als turistes. Pel contrari, no veig atractiu un possible Benidorm bis que, en tot cas, seria una còpia deficient.

Comentaris

Oscar Martí ha dit…
Estic completament d'acord amb tu, per a mi també era un costum anar a visitar la carpa, i sempre estava ple, malgrat tractar-se d'exposicions culturals! Ens l'han llevat, diuen, per a fer una platja artificial chill-out i solàrium per 200.000€ -on estarà prohibit el bany-, suposem que per a la gent guapa, a uns centenars de metres d'una altra platja, la de veres, la dels lletjos, i davant de 2 pubs als que fer competència i un altre chill-out al club nàutic, al que també li farà la mà. La gran platja chill-out, juntament amb el camp de golf amb els quals Torró salvarà la platja de Gandia.
Déu ens pille confessats! Esperem que no s'acompleixquen els pitjors auguris...

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

EL MISTERI DE L'ARBRE, DE RAUSELL

LES TREBALLADORES DE LA LOMBARD