SETE SÓIS, SETE LUAS: L'ESTIU INTERCULTURAL


UN FESTIVAL QUE MEREIX

   No sóc crític musical, ni molt menys, però Conxín i jo som espectadors entusiastes del festival que tots els estius es celebra a Tavernes, i també a altres 30 ciutats del sud europeu i Brasil, com ara Cadis, Roma, Haifa o Tànger. La proposta de Sete Sois busca la sempre difícil i inestable combinació entre folklore i ‘modernitat’, o l’assoliment de la tan cantada però igualment problemàtica ‘interculturalitat’.    
 Un festival d’aquests trets mereixeria un potenciament, si més no, de caire comarcal. Vaja, que si cal triar, en aquest temps de crisi, deuria ser un d’aquells productes ‘intocables’ de la nostra oferta estiuenca: per la seua tradició consolidada, pel seu caràcter popular i creatiu; fins i tot, per un exotisme que, no obstant, casa perfectament amb la nostra idiosincràsia i, alhora, amb allò que pot sorprendre i agradar el turistam.
   A Tavernes és una proposta arrelada que, a més, ha sobreviscut governs municipals de signe divers. El festival va començar amb la petita orquestra peiotaire –d’arrels ben valldignenques- i amb la cantant valenciana Aitana Ferrer, una veu i un estil que està aportant molt a la nostra música. Tot això, a més, en uns espais emblemàtics del petit santuari valldginenc_ el clot de l Font i l’ermita de sant Llorenç.
   Sentir ‘Les voix du Sete Sóis’ va ser tota una mostra palpable del que pot donar de si el tema. Set músics de Croacia, Andalusia, el Lazio, Sudan, Andalusia i l’Algarve, amb la veu preciosa de l’israeliana Talya Solan, són tot un luxe que paga la pena de veure i fruir. Més encara quan es veuen les bones ‘vibracions’ que flueixen entre gent que abans no es coneixia. Tot un exemple per imitar, preservar i escampar en els temps que corren.


Foto: Les vois du Sete Sóis
http://www.stefanosaletti.it/schede/corpovoix.htm
Publicat a Levante-EMV la Safor (19-08-2011)

Comentaris

Aitana Ferrer ha dit…
Per a mi participar al Sete sóis sete luas va estar tota una experiència tot i que vaig poder donar a coneixer el meu treball a moltes persones, fins el moment desconegudes per a mi. Crec que el festival i Tavernes desenvolupen una tasca importantíssima en el descobriment i difusió de música d'arrels com és la nostra. Moltes gràcies per apropar-te a la nostra música i també pels teus ànims. Veig que valores aquest tipus de treball i a més a més saps gaudir d'ell.
Gràcies de nou per entrar dins el nostre món.
Dona, 'lo bonico' dels festivals, i dels blocs, és trobar-nos gent diversa, però que compartim sentiments i sensacions. Gràcies a tu, per cantar com cantes.

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

EL MISTERI DE L'ARBRE, DE RAUSELL

LES TREBALLADORES DE LA LOMBARD