EMPRESARIS DE LA SAFOR


 

No cal insistir molt en què la depressió afecta l’economia i els ànims d’aquells que fa molt pocs anys es menjaven el món. Tanmateix, a tots els àmbits, i també a l’empresarial, hi ha gent dinàmica i crítica que es planteja com eixir del clot i s’ajunta per veure possibles alternatives.

   La xarxa social ‘Networking Safor’, encetada per Javier Nogueroles, va organitzar fa uns dies un debat sobre el futur econòmic de la comarca amb l’interrogant de qué le haría falta a la Safor para ser más dinámica.

   Entre altres coses, el debat va començar amb una reivindicació del tren Gandia-Dénia i del famós eix mediterrani; també amb el reclam de tot un seguit d’infraestructures públiques com ara l’accés nord al port o la circumval·lació d’Oliva i Bellreguard. Tanmateix, com es va fer palès, quedava enlaire ‘la’ pregunta: no és això cosa de l’administració i dels polítics? què s’hi pot fer, en realitat, començant pels mateixos ‘emprenedors’ presents?

   Una de les primeres propostes, entre antiga i novedosa, va girar al voltant de la creació d’una marca i una imatge de la ciutat: tornàvem, així, a la iniciativa pública, si bé el polemitzador, foraster, portava ‘in mente’ l’experiència brasilera segons la qual, ‘curiosament’, els comerciants invertien en grans contenidors culturals, emblemàtics, que donaven serveis i bones vibracions als seus clients.

   D’altres, valents, insistiren en la recerca d’un plus valor per als productes agrícoles, tot evitant així la ruïna evident dels nostres camps. Algú incidí en la planificació i la necessitat d’una major formació dels polítics, i dels mateixos empresaris. Encara s’hi va parlar, també, de la pressió, en la necessitat de formar un ‘lobby’... Potser en el futur el debat condueixca a una anàlisi DAFO, ço és, a identificar debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats de l'economia comarcal.
   Tot plegat, es va veure, si més no, que hi ha persones vives, sensibles, crítiques i esperançades en molts àmbits de la societat. També en el de vegades sobrevalorat i a voltes malvolgut món de l’empresarial. I, atenció! això no quedarà així. A veure vindre.


Foto: www.ceicalfonselvell.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

EL MISTERI DE L'ARBRE, DE RAUSELL

LES TREBALLADORES DE LA LOMBARD