PÍNDOLES

Societat civil.  
Al bell mig de mal oratge que vivim sembla que allò que abans es deia ‘societat civil’ s’esmicola. Amb això l’esperança de trobar complicitats, allotjament  i cultiu per als nostres sentiments compartits s’esvaeix. Associacions, cooperatives, fundacions i col·lectius diversos semblen caminar cap a la inacció o la picota a causa de la manca de recursos, la fretura o la inestabilitat laboral dels associats. Una vegada més, caldrà resistir i reconvertir-se, buscar aliances, però mai claudicar. És la democràcia la que està en joc.

Falten funcionaris. Falten serveis públics.
Fa uns dies ‘Levante’ portava la notícia de la baixa taxa de funcionaris per habitant que tenim a Espanya i particularment al País Valencià. Certament, quan la societat està en crisi es quan més necessaris es fan els serveis públics. O es que es pensa deixar sense coixí on caure les marginalitats i misèries en augment?
A més a més, caldria tenir en compte que els països més avançats són aquells dotats de millors serveis públics. De què aquests funcionen correctament depèn la lubricació i el bon funcionament de tota la societat i la seua economia. És un estat corrector de desigualdats el que està en joc.

Control dels mitjans de comunicació. Sembla que la manifestació massiva de fa uns dies a Gandia o les que han tingut lloc a València i moltes altres ciutats no s’hagen produït o hagen passat sense pena ni glòria. En alguns mitjans, a penes han merescut unes poques línies i molta menys atenció que qualsevol fotesa relacionada amb el futbol o altres menesters. Hem d’anar alerta amb la compra de voluntats i d’informació. Caldrà reforçar la xarxa dels mitjans d’informació i formació alternatius, més necessaris que mai. És la democràcia la que està en joc.

Paciència i indignació: Quousque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?

Comentaris

Jordi Puig ha dit…
Has llegit esta notícia?; com a contestació-aportació a la reflexió sobre la societat civil: http://www.vilaweb.cat/noticia/3980549/20120206/manifest-proposa-regenerar-pais-valencia-societat-civil.html
Salut,
J.
Gràcies, Jordi, no l'havia llegit però, en efecte, cal anar en aqueixa línia. La societat és massa important per a deixar-la en mans -només- dels polítics. Especialment d'alguns.

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

EL MISTERI DE L'ARBRE, DE RAUSELL

LES TREBALLADORES DE LA LOMBARD