CONSTRUIR O DESTRUIR?


   

  Hi ha accions que són difícils d’entendre avui dia. Una d’elles és la continuïtat dels “PAIS” i les urbanitzacions que porten un camí directe vers l’estavellament. Com urbanitzar ara més territori amb la que està caient? No ens sobren pisos, cases, apartaments, polígons industrials i solars? Perquè no tractem, primer, d’administrar bé i mantenir el que tenim?

  Per què volem més solars on no es construirà? Per a recaptar més impostos, de moment, i augmentar les despeses de manteniment? Per carregar-nos un grapat de cases i d’alqueries?
  Tot açò no ve arran d’una tesi doctoral sinó del que, a primera vista, sembla un trellat elemental, però no coincideix amb les tramitacions i les actuacions urbanístiques. Segurament un jurista, un urbanista o un bon coneixedor de l'administració farien observacions més matisades. Sembla que no és tan fàcil parar la iniciativa d'un agent urbanitzador en el marc legislatiu actual... però en tot cas, la paradoxa és majúscula, sobretot si tenim en compte el caire irreversible de les actuacions.

Dedicat a Camil  Canet, gran tertulià de ‘La Pastaora’.
Foto: vista aèria de les Foies en

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

EL MISTERI DE L'ARBRE, DE RAUSELL

LES TREBALLADORES DE LA LOMBARD