DIA INTERNACIONAL DELS ARXIUS (A PEGO)

   No cap dubte que parlar d’arxius és una qüestió casposa. Què s’envia als arxius? Allò que no es vol, allò que ha mort, allò que no serveix per a res (de moment)? La batalla dels arxivers, així, pot semblar perduda de davantmà. Ressuscitar els morts? Donar vida i reciclar allò descartat?
   Supose que també és cert que el misteri, fins i tot la possible veneració vers allò antic ens pot beneficiar. I tot allò de la literatura al voltant des nostres orígens i la nostra identitat. Sembla, però, que açò darrer no està gens de moda.
   Un poc desafiant el signe dels temps, a Pego, Vila –real i sant Joan d’Alacant ens ajuntem per parlar de les nostres coses però també per posicionar-nos davant de temes que preocupen o afecten a tots. No és important la consultabilitat dels arxius? (també els dels papers i documents d’ara). No hauríem de reivindicar la transparència front a la mentida i l’obscurantisme? No estem farts, acàs, de tant de frau i tanta corrupció? Només podem combatre-ho amb la transparència, amb la fiabilitat, amb la confiança, amb l’ètica, que són les armes, entre altres, dels professionals dels arxius i dels qui estem per la regeneració d’una societat en k.o. tècnic i moral.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

EL MISTERI DE L'ARBRE, DE RAUSELL

LES TREBALLADORES DE LA LOMBARD