MÉS QUE MAI, LA FILOSOFIA ÉS NECESSÀRIA


Entre xiulets i l’absència de la consellera Maria José Català, en darrera instància ha guanyat la cultura, la filosofia. Javier de Lucas, si més no, ha sabut plantejar com la crisi que vivim no és solament o principalment econòmica. És una crisi de valors, de model, que el pitjor que podria provocar és portar-nos a la incivilitat, a l'acovardiment, al seguiment de salvadors i messies que furguen entre la por, els sentiments d’impotència i el seguidisme. Cal enraonar front a la política visceral i irresponsable.


Els governants haurien de tenir pudor i una consciència mínima de justícia. No es pot conduir la nau cedint solament a la pressió dels més poderosos. És suïcida.

Comentaris

Haurien de tenir pudor, i consciència de justícia, però (sempre salvant les excepcions, ja no honroses, sinó honrades), però no la tenen. I no només no la tenen, sinó que ja han superat tots els límits de la decència. I ara què? Atenció al carrer, que comença a moure's amb una ràbia que fins ara no existia.
Crec que els governants haurien de tenir una responsabilitat mínima que, com que no la exerceixen, està provocant el que dius.
ideamon ha dit…
Som tots nosaltres els culpables de que la crisi haja irromput amb la virulència que ho esta fent ara? pregunte i dic tots. És aquesta la manera que veig que qui ens governa ens ho esta fent veure (i creure). Ens faran pagar els xiulets d'aquesta vesprada. De quina bajanada voldran que ens hi penedim? Crec que no hem de tindre por de acusar-los, encara que ens amenacen amb tancaments i més incultura. Més val morir dempeus que morir agenollat.
La indignació creix i amb raó. El problema és que qui governa hauria de tenir més 'coneixement' i no enconar més les coses.

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

EL MISTERI DE L'ARBRE, DE RAUSELL

LES TREBALLADORES DE LA LOMBARD