LA TEORIA DELS CABUTS

Ara mateix, acaba d’eixir un nou volum de la revista Afers i, amb ell, un article meu sobre aquella vella dèria d’investigar, ni menys ni menys, la policia. Tanmateix, sobre això ja n’he parlat en algunes entrades. Vaig a canviar de pal, de terç, per recordar una idea que li vaig sentir al director d’aquesta revista, l’impagable Manuel Ardit Lucas, i la personificació de la qual podria ser perfectament el seu editor, Vicent (S) Olmos i Tamarit.

Vivim en un país de “Cabuts”. Potser no som un país (país!) vertebrat, conscient o amb projectes de futur (i menys ara). Però està ple d'homenots que sí creuen en el seu país, que estan disposat a lluitar fins el darrer alé per la causa o les causes en què creuen; que tenen capacitat i constància; que són petits grans herois. I, la veritat, és que està més ple del que ens pensem. Jo en conec un bon grapat, com ara Vicent i Manuel (i així, de passada, espere quedar més bé que malament, amb ells).


Malgrat tots els malgrats, aquestes persones són les que ens sostenen, ens mantenen dempeus, perquè ens sentim còmplices i partíceps de les seus dèries, tot i que de vegades, en gelat, puguen semblar quimeres.

Potser l'homenot més remarcable, el Joan Fuster, siga difícil de pair. Cert! Ja li deia el Josep Pla: "vosté menja poc i és antipàtic, no serà molt bon polític". Tanmateix, ens va deixar el millor d’ell amb els seus escrits i els seus adagis.

Per posar dos exemples més, i propers, jo us nomenaria a Josep Nebot, el de la Línia de Wallace, que, a més a més, és divertit en els seus ‘excursus’; o el nostre gandià Jesús Villaplana, exemple d’integritat, de saviesa i bon fer.

Total, que mentre tinguem amics així, tenim corda.
Imatges: la de Vicent Olmos està treta del seu 'facebook'.
La de Manuel Ardit, junt a l'estàtua d'Alexandre, és de picasaweb.
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqKaJtlQzq7RLZaNU0mmPaNgCv58nb4lAr6NZL3tGeTDgVY13gYw


Comentaris

AlicatesdeCollir ha dit…
“Vosté menja poc i és antipàtic, no serà molt bon polític.”
Com sempre, impagables els teus ajuts!
Juli Capilla ha dit…
Sí que n'hi ha, sí, de cabuts valencians; per sort per al País Valencià (cal dir-ho clar i ras, i en majúscules!).

http://blocs.mesvilaweb.cat/julicapilla
No és que estiguem salvats però, si més no, estem vius!

Aprofite per copiar ací un comentari de Batiste Bofí en el 'facebook'. S'ho val.

'El Pla menjava molt bé junt als seus amics feixistes. I va ser molt bon polític espiant per a Franco'.

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

EL MISTERI DE L'ARBRE, DE RAUSELL

FRANCESC PONS MONCHO, EL PREVERE AMIC DEL PATRIMONI