SILENCIS QUE CLAMEN AL CEL


  Sembla que el programa de Jordi Èvole sobre l’accident del metropolità de València ha tocat el cor de moltes persones. Tanmateix, el que realment commociona és el control i la compra de voluntats que, amb èxit, es va exercir des del poder. Quanta gent va actuar o callar per por? Perquè els mitjans de comunicació, valencians o foranis, no van aconseguir el que Jordi sí ha aconseguit? Van ser ells mateixos silenciosos o van topar amb la indiferència?

   Com deia ben bé el diputat Perelló, entrevistat al programa de ‘Salvados’, ens ho hauríem de fer mirar –els valencians, en aquest cas-. Estem comprats i venuts? Estem en ‘outside’? Perquè cada dia, i ben prop nostre, hi ha silencis i paraules comprades, pors i informacions que, ben sovint, arriben quan ja és massa tard. Un exemple senzill i proper és el d’un setmanari que s’autoproclama progressista i independent, tot prostituint aquestes paraules. I d’exemples així n’hi ha a cabassos.

  Entre la feblesa o la inoperància del que queda del 15-M i els col·lectius anticapitalistes; entre l’activisme ecologista i les plataformes contra els desnonaments, d'una banda, i les responsabilitats institucionals, de l'altra, deuria haver-hi un camí més natural, més obert, més sincer i, sobretot, més operatiu i real. De moment, la majoria silenciosa –o silenciada- ‘guanya’. Tot està ben (o mal) nugat, segons es mire.

Imatge: www.facebook.com

Comentaris

Esperança ha dit…
Jesús, "Salvados" no va descobrir res que no se sabera ja. Els mitjans de comunicació ja van publicar tot açò, i la prova és que Jordi Èvole i el seu equip es basaren en la informació publicada. Un altra cosa és que la informació, quan es publica en un mitjà escrit, sembla que no té ressò, i si s'emet des d'una tele "no estatal" o "minoritària", com va ser Info TV, doncs ningú es dóna tampoc per enterat. Les hemeroteques, tan mateix, estan ahi.

La única cosa que va aportar "Salvados", i boníssima, sense preu, és la imatge de Cotino "en su salsa", fugint. El columnista David Trueba ho va dir molt bé fa poc: el programa va ser "televisió pura", en quan a recursos televisius, imatge i so (o el silenci com absència de so).

Sí, els valencians ens ho hauríem de fer vore... Però si Èvole ens ha despertat, benvingut sia...
Ho intentaré matisar o corregir, Esperança. Part del problema és, potser, l'abast. I la premsa escrita, i els blocs encara menys, no són, és clar, LA TELE.
Per cert, ja parlarem del govern (de les Jornades d'Arxius...)
Esperança ha dit…
Efectivament, allò que no ix en la tele no existeix... I la nostra, la pública, estava per altres coses, i pagant-ho tot de les nostres butxaques. JO diria ara allò de "Muira el mal govern!", tu ja m'entens, però el govern és el que han (hem) triat els valencians. Trist, però sobreviurem per a contar-ho. I ja parlarem del "govern", he he...

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

EL MISTERI DE L'ARBRE, DE RAUSELL

LES TREBALLADORES DE LA LOMBARD