DIA INTERNACIONAL DE ...

  Qui serà el malaurat que celebra el ‘seu’ dia internacional? De segur, algú que pateix alguna mena de discriminació.

  En aquest cas, el 8 de juny, hom celebra el Dia Internacional dels Arxius, implantat des de 2004 per iniciativa de l’ICA (el Consell Internacional d’Arxius) i de la UNESCO.


  Quina o quines són les cuites? Acàs l’oblit? Acàs la incomprensió de la societat o, particularment, dels companys de la informació i  de la comunicació? Potser el divorç dels historiadors? Serà allò de  no tenir espai propi als estudis universitaris? Potser l'ofec per efecte de les famoses Tecnologies de la Informació i la Comunicació?

   Hi ha un poc i un molt de tot això. Tanmateix, hi ha un afer inqüestionable: els arxius i els documents són inevitables: els parim cada dia. Un altra cosa és com els guardem, si els guardem o no, i com els organitzem... per això mateix hauria d'haver-hi arxivers, no?

   Algú, si més, no, ens hauria d’ajudar a aclarir-nos en l’allau dels milers d’arxius (sic) que creem i rebem i que, de vegades, com per art de màgia, apareixen i desapareixen davant dels nostres ulls.El que organiza la Conselleria de Cultura (i més coses) per al dia 11: al voltant dels arxius del segle XIX o, potser, del segle XXI.
Imatge: monestiravellanes.wordpress.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

EL MISTERI DE L'ARBRE, DE RAUSELL

LES TREBALLADORES DE LA LOMBARD