PENSA GLOBALMENT I ACTUA LOCALMENT

  La interrelació entre allò global i allò que ens passa cada dia, per fortuna o per desgràcia, és evident.


  La gent de la terra, en aquest cas els arxivers de les Comarques Centrals Valencianes, ja fa anys que ens solem ajuntar. Ho hem fet a Ontinyent, Muro, Alcoi, Ibi, Gandia, Pego... i enguany, per segona vegada, ens veurem a Dénia arran dels Encontres d'Arxivers.



 La idea que ens mou és la de compartir: experiències, preocupacions, sabers, neguits i, perquè no, una bona taula i una bona tertúlia.

  Una de les moltes qüestions de les que parlarem enguany és el proper congrés al voltant de ‘Documentació digital i memòria històrica’, una qüestió certament universal, importantíssima, i que alhora ens toca a tots i cadascun de nosaltres.


  Afortunadament, comptem amb un planter de luxe, si bé les remuneracions i els mitjans són humils. En la primera sessió podrem comptar amb Luciana Duranti i Lluís Esteve Casellas. La primera, italiana aveïnada al Canadà i el segon arxiver a Girona. Luciana ha estat directora durant molts anys del projecte InterPARES (The International Research on Permanent Authentic Records in Electronic Systems), que ara es renovella en una nova etapa per tal d’atényer documents de confiança - sí, que siguen de fiar- en el núvol (InterPARES Trust). Ella i Lluís ens transportaran al més innovador en el futur dels documents electrònics i, alhora, a la trinxera en la que vivim cada dia i en la que, més d'una volta, ens hem de posar el casc.

  Així mateix, tindrem ocasió de veure l’estat de la qüestió de la tan cantada e-administració, tot de la mà del Col·legi d’Enginyers en Informàtica (COIICV) i de Col·legi de Secretaris i Interventors d’Administració Local (COSITAL) per acabar amb les més interessants reflexions sobre el futur dels arxius històrics i de la nostra pròpia professió. Evidentment, açò no és més que un tast d’una gran oportunitat per als arxivers i per a la societat valenciana per tal de posar-nos al dia en un tema candent que marcarà el futur del nostre present. Potser algú no ho trobe tan calent, però, com deia algun arxiver il·lustre, el passat és el pròleg del present. En som fills.


  El dia 14 de juny, a Castelló, Dénia i Alacant, s'hi donarà a conéixer el programa complet.

Foto: Dénia. spain.info


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

EL MISTERI DE L'ARBRE, DE RAUSELL

LES TREBALLADORES DE LA LOMBARD