JOAN COGOLLOS I ISABEL CALABUIG, VI PREMI CIRC DE LA SAFOR 


Joan Cogollos és sobretot, un lluitador permanent i impenitent. És la classe de persona que cal i és imprescindible per portar avant una causa. Perquè per a dur endavant una causa altruista no és prou fer discursos més o menys bonics i ben travats; no és prou fer articles a la premsa o anar a les manifestacions; o pagar una quota. Tot això és necessari. Però no és suficient. Cal algú que pose en contacte els membres d’un col·lectiu; cal algú que demane el permís per a una manifestació i done la cara per tots; cal algú capaç d’anar a un jutjat i posar una denúncia per un delicte ecológic; cal algú que acompanye els desnonats dels pisos hipotecats per parlar amb el director de la sucursal bancària; cal algú que no solament crega que cal fer coses, sinó que les faça. I eixe és Joan.

Si parlem d’Isabel Calabuig, podríem caure en el tòpic que és ‘la patidora’, la companya del guerrer, la gran dona que hi ha, potser sorpresa, darrera d’un gran home. Però no, Isabel és Isabel i d’ella també cal aprendre. Perquè no tot en la vida són partits, sindicats, col·lectius i causes perdudes. Aquelles que ens atrauen a alguns. La vida pren sentit quan els amics són amics, sempre, en qualsevol moment, en qualsevol circumstància. No solament quan anem a traure un o altre guany. La vida pren sentit quan trobes persones acollidores, ajudadores, amb bon humor, predisposades, sempre, sense incomodar-se, a donar el millor que tenen. Sense punxes, sense condicions. I eixa persona, per excel·lència, és Isabel.


Fotos de Conxa Garcia i meues. La primera, Joan i Isabel a sa casa, a Gandia. La segona, Joan amb Bernat Martí a la plaça de sant Agustí de València -manifestació de l'1 de maig de 2010-; la tercera: Joan amb Josep Tarrassó, a casa nostra. Les dues darreres: Isabel a Gandia i a Vilallonga, amb Vicent i altres amics.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

FRANCESC PONS MONCHO, EL PREVERE AMIC DEL PATRIMONI

ARRÒS ESCUDELLAT