REBROT EN EL NOU D'OCTUBRE

Hi ha nacions i nacions; i els valencians, majoritàriament, pertanyem de cor, de pensament (i de votació) a la nació espanyola.

Tot i aixó, malgrat la situació confusa i contradictòria de la nostra identitat, hi ha en marxa discursos alternatius, preguntes inquietants, projectes i valors diferents als d'una Espanya que es dona per ja feta, còmodament implícita i que ara juga a la defensiva davant l'alteritat catalana. Una alteritat en la que ens integrem, en tot cas (també), marginalment, regionalment, subsidiàriament.

L'audiovisual que ens ofereix el col·lectiu El Rebrot és un bon mitjà per reconéixer-nos des de la mirada d'una estudiant alemanya, Alina, que recorre el País Valencià de dalt a baix, si bé no visita la capital alacantina o Villena, indrets que podríem considerar valencianament absents o inexistents.

El reportatge està molt ben construït i combina els testimonis de gent del carrer amb les opinions qualificades d'un grapat de sabuts i lletraferits. Té de bo que és una mirada forània la que ens veu. Una mirada curiosa, intel·ligent, benèvola i optimista pel que fa el nostre futur. Una mirada i unes reflexions que, de segur, tocaran el nostre cor.

Val la pena veure'l. I val la pena veure'ns i retrobar-nos, de la mà del Rebrot. 

Ací teniu un enllaç amb el trailer de Què ens passa, valencians? un documental de David Valls realitzat per Zeba Produccions.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

FRANCESC PONS MONCHO, EL PREVERE AMIC DEL PATRIMONI

ARRÒS ESCUDELLAT