EN DEFENSA DE XAVI RÒDENAS

Certament és opinable el fet que Xavi Ròdenas, regidor de l’Ajuntament de Gandia per la candidatura de Més Gandia, haja acudit a un acte de protesta contra el cardenal Cañizares. Com també són bastant discutides i discutibles moltes de les declaracions d’aquest polèmic prelat eclesiàstic. En una democràcia madura no deuríem escandalitzar-nos per les lluites ideològiques i els actes reivindicatius, sempre que es desenvolupen amb civisme.

Allò que, en canvi, em sembla indiscutible és que Xavi Ròdenas ha fet i fa de gran dinamitzador de l'activitat municipal. Abans ja era, fora de l’Ajuntament, un treballador incansable; i ara com a regidor responsable del territori està fent una tasca encomiable. Sembla que tot això i el fet que siga un bon esperonador i animador del treball dels funcionaris al seu càrrec no tinga cap valor.

Per a mi en té, i molt. Perquè a l’administració pública tenim un gran problema de motivació i de coordinació d'esforços; i són polítics i representants públics com ell els que ens calen per revitalitzar i regenerar una burocràcia llastrada de funcionaris que no funcionen, que no es troben ben dirigits i que sovint constitueixen una rèmora per als qui sí treballen i són responsables.

Crec, sincerament, que per damunt de les batalles ideològiques i polítiques, en els nostres representants caldria valorar la iniciativa, la capacitat professional i, sobretot, l'habilitat per coordinar equips i fer rodar una administració útil i al servei de la ciutadania.


I no menys important: Xavi Ròdenas és una gran treballador entre altres coses perquè és una persona íntegra i emprenedora. Ha tingut una educació al si d’una religiositat pràctica i impregnada de qualitats com la solidaritat, el fruiment de la natura, la companyonia, el treball en equip i l’ajuda mútua, valors que abunden en col·lectius com els Juniors, els Scouts i els escoltes en general.


Xavi Ròdenas és un exemple i un model. Les polémiques polítiques no deurien eclipsar o arraconar els valors morals i cívics que representa i practica sinó, ben al contrari, constituir-los en nord i referent.


Fotos: facebook de Xavi Ròdenas

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA GUERRA, EN ELS ORÍGENS DEL REGNE DE VALÈNCIA.

EL MISTERI DE L'ARBRE, DE RAUSELL

LES TREBALLADORES DE LA LOMBARD